top of page
Zoeken

6 ideeën voor uitstapjes met kinderen

Geen strandweer? Er zijn meer dan genoeg leuke uitstapjes om te doen aan de Belgische kust. Hier vindt je 6 leuke activiteiten in de omgeving van De Haan.


1. Hangtime Oostende

Met 1.000 vierkante meter trampolines heeft dit indoor trampoline park aan de Belgische kust veel te bieden. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen zich hier amuseren, Hangtime biedt naast het indoor trampoline park ook een indoor speeltuin aan voor kinderen van 0 tot 5 jaar.


Bij Hangtime kan je heel wat extra leuke uitdagingen terug vinden. Zo zijn er gewone trampolines, basketkorven waar je leuke "dunks" op kan uitvoeren, trampolines voor dodgeball vinden of... maak eens een coole duik in één van de foampits. In dit trampoline park in Oostende geraak je al je energie kwijt.

 

Opgelet, wil je op de trampolines gaan springen bij Hangtime ? Vergeet dan zeker niet even te reserveren, zo ben je zeker van je plaatsje op de trampolines als het bijvoorbeeld slecht weer is.


Afstand: 15 minuten rijden vanaf Zilverstrand De Haan Kusttram: Opstappen aan De Haan aan Zee, afstappen aan halte Oostende Duin & Zee


2. Zoo serpentarium Blankenberge


Weer of geen weer, in ZOO Serpentarium Blankenberge maak je een reis door de mysterieuze wereld van reptielen, spinnen, hagedissen en kikkers. Plots sta je oog in oog met een gevaarlijke gifslang of ontmoet je er andere zeldzame bewoners in een exotische omgeving.


In ZOO Serpentarium kan je niet alleen kijken naar slangen en hagedissen, je kan ze ook aanraken! Op vaste tijdstippen halen de verzorgers enkele van deze wonderlijke dieren uit hun terrarium en kan je ze even vasthouden. Van de tamme korenslang hoef je helemaal niet bang te zijn. Het is een unieke ervaring en het levert gegarandeerd een leuke foto op. Na afloop krijg je zelfs een diploma 'Slangen Aaien' mee naar huis!

Tijdens weekends en vakantieperiodes vindt het slangen aaien plaats op vaste tijdstippen:

11u tot 11.15u , 13u tot 13.15u ,14u tot 14.15u, 15u tot 15.15u, 16u tot 16.15u


Afstand: 15 minuten rijden vanaf Zilverstrand De Haan Kusttram: Opstappen aan De Haan aan Zee, afstappen aan halte Blankenberge Markt


3. Sealife Blankenberge


Ontvang je duikbril en logboek voor jouw boeiende ontdekkingsreis in SEALIFE Blankenberge, langs de Amazonerivier door onze zeeën en oceanen. Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld: van spectaculaire haaien, beruchte piranha’s, het zeepaardjes kweekprogramma tot een prachtige zeeschildpad met een beperking. Heb jij alle stempels in je logboek? Ontvang dan je superduiker badge.

Nieuw bij SEALIFE een spectaculaire uitdaging voor jong en oud: Rocky’s Klimavontuur! Klauter in de uitkijktorens en sta oog in oog met de indrukwekkende zeeleeuwen, knotsgekke pinguïns en speelse otters.


Afstand: 15 minuten rijden vanaf Zilverstrand De Haan Kusttram: Opstappen aan De Haan aan Zee, afstappen aan Blankenberge Sealife


4. Seafront Zeebrugge


De vismijnactiviteiten van weleer zijn verdwenen, maar de sfeer is gebleven. Waar ooit de vis werd gelost en gesorteerd, kun je nu verdwalen in de themahallen van Seafront. Beleef het kusttoerisme van vroeger en nu, en proef de rijke visserijgeschiedenis. Volg de vis van in de zee tot op je bord of sla je slag op de visveiling. Het themapark biedt ook een interessante tentoonstelling over de “operatie Noordzee” wat tijdens het einde van de Tweede Wereldoorlog plaats vond.


Afstand: 30 minuten rijden vanaf Zilverstrand De Haan Kusttram: Opstappen aan De Haan aan Zee, afstappen aan Zeebrugge Kerk


5. Boudewijn Seapark


In het Boudewijnpark Brugge kan de pret niet op. Droom weg bij de dolfijnenshow, lig helemaal dubbel tijdens de zeeleeuwenshow, raas uit in de reuzegrote binnenspeeltuin en in de winter kan je de dag afsluiten met warme chocomelk op de schaatsbaan.


Afstand: 25 minuten rijden vanaf Zilverstrand De Haan


6. Plopsaland De Panne


Het meest bezochte pretpark van België! Meer dan 50 attracties en

10 themazones! Trek zeker voldoende tijd uit om de 50 magische thema-attracties te ontdekken! Vlieg in twee seconden van nul naar negentig kilometer per uur op Anubis The Ride, tuimel als een echte piraat het water in op de SuperSplash, beklim als een stoere Viking met Halvar de rotsen van de Grote Golf, bedwing als een koene ridder De Draak uit het Kasteel van Koning Samson en leef mee op het dagelijkse ritme van de kabouters in Het Bos van Plop. De themazone Wickieland betovert kleine en grote fans van Wickie de Viking. Zijn de weersomstandigheden wat minnetjes? Dan neemt Maya de Bij je mee op een avontuurlijke reis doorheen het overdekte Mayaland, en geniet je lekker droog van de bedwelmende liveshows met alle Studio 100-artiesten! Geniet ook het hele jaar door van tal van liveshows en betoverende evenementen!


Afstand: 45 minuten rijden vanaf Zilverstrand De Haan

4 weergaven0 opmerkingen
bottom of page