top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZilverstrand

WAAROM VAKANTIEAPPARTEMENT ZILVERSTRAND IN DE HAAN BOEKEN?

De Haan is één van de mooiste parels aan de Belgische kust. Wat valt er te doen in deze badplaats? En waarom is het dé plek bij uitstek om hier vakantieappartement Zilverstrand te huren? Wij geven je alvast een lijst met de beste redenen. Zo weet je precies wat de mooiste bezienswaardigheden zijn, de lekkerste adresjes en wat deze plek zo speciaal maakt als vakantiebestemming.

De Haan

Een unieke en prachtige badplaats langs onze Belgische kust. Opgenomen in de lijst van de 50 mooiste dorpen in Vlaanderen legt De Haan de lat graag wat hoger. De Haan staat gekend als een gezellige en rustige badplaats met prachtige belle époque huizen.


Wat maakt De Haan nu zo speciaal?

1. Geen hoogbouw

In tegenstelling tot alle andere Belgische badplaatsen is er in De Haan-Centrum een verbod voor hoogbouw van meer dan vijf verdiepingen. Hierdoor kan je genieten van een aantal extra voordelen. Eén hiervan is dat er minder toeristen zijn in de zomer, wat zorgt voor een kalmere atmosfeer binnen deze beschermde omgeving.


2. Beschermde gezichten

Binnen dezelfde wetten waarin ze besliste om geen hoogbouw te aanvaarden werden de dorpsgezichten in De Haan opgenomen als beschermd.

Omdat De Haan zo beschermd wordt en omringd is met groen krijg je een badplaats met wat meer rust. Omdat je niet boven een bepaalde hoogte mag bouwen is er minder woongelegenheid wat een directe impact heeft op het aantal personen. Geen grote massa zoals bij de buren maar een rustige gezellige drukte op mooie zomerdagen. Perfect om even te genieten van een lekkere aperitief op de dijk.


Ook op de stranden hier in De Haan vind je dezelfde insteek. Met strikte richtlijnen beperken ze strandcabines tot maximum één rij. Dit voorkomt overrompelende stranden en geeft je de mogelijkheid om op een aangename manier te genieten van de zon in de zomermaanden.


Aanraders in De Haan voor een succesvol verblijf

Culinair

Bistro Villa Julia bevindt zich in een van de prachtige en authentieke villa’s in De Haan. Bekend en gewaardeerd om hun uitstekende service in combinatie met de verfijnde Belgische keuken. Geniet van hun unieke interieur binnen of neem plaats op hun ruim terras.




In een prachtige villa aan de tram stop in het historisch centrum vind je dit aantrekkelijke vis- en zeevruchten restaurant. Ze bieden eerlijke, gezonde gerechten en dranken met aandacht voor de basisgrondstoffen, het milieu en respect voor onze lokale producten en uw voorkeuren, binnen een optimale prijs-kwaliteitsverhouding.


Dit restaurant, met de vermelding in de Michelin gids, is zeker de moeite waard. Een moderne Europese keuken met veel finesse, fraicheur en een overheerlijke wijnkaart. De reactie die je het vaakste leest in de reviews is “Top van begin tot einde”. Een echte aanrader dus!



In Vlissegem, het pittoreske polderdorp in het hinterland van De Haan, kan je dit overheerlijk restaurant met haarfijne bediening vinden. De verfijnde Franse keuken laat je genieten van de lekkerste gerechten met een heerlijk glas wijn. Gebracht op een moderne en aantrekkelijke wijze geven ze je een absolute culinaire ervaring om nooit meer te vergeten.



In Klemskerke, het andere polderdorp op het grondgebied van De Haan biedt dit restaurant een leuke combo van oud en nieuw. Zowel het interieur als ook de kaart van De Kruidenmolen slaat met brio een brug tussen het verleden en vandaag. Je vindt er zowel seizoensgebonden suggesties als klassiekers. Stuk voor stuk eerlijke gerechten waarbij het product primeert. Dit in combinatie met een fantastische wijnkaart waar prijs-kwaliteit centraal staat.



Met als specialiteit vlees op de grill, Ierse Aberdeen en Vlaamse Belfurn Angus is dit de perfecte optie voor een ware bourgondiër. Met aandacht voor lokale producten, basisgrondstoffen en het milieu kan je steeds rekenen op een optimale prijs-kwaliteitverhouding. In dit zuster-restaurant van Villa De Torre kan je dus dezelfde niveau verwachten in een ander jasje.



Dit intiem restaurant met een facade dat dateert uit 1903 is verfijnd en culinair top. Je kan er genieten van een prachtige presentatie met smaken die minstens even overheerlijk zijn. Ook dit restaurant is opgenomen in de Michelin gids. Hier kan je dus genieten van uitstekende kwaliteit.



Activiteiten in De Haan

1. Duinbossenwandelroute

De Duinbossen in De Haan zijn een van de zeldzame groene parels aan onze Belgische kust. Dit prachtig natuurdomein bestaat uit 157 hectare met een afwisseling tussen het open duinlandschap en beboste duinen. Geniet van dit prachtig stuk natuur en kom helemaal tot rust in de gezonde zeelucht.


De wandelroute start aan het oude tramstation in De Haan. Daar volg je makkelijk de 10,3 km lange wandeling met de aangegeven wegwijzers. Onderweg geniet je van de verschillende landschappen met verbazingwekkende flora en fauna. Ook de beschermde “concessie wijk” met de Engels-Normandische architectuur laten je wegdromen in het pittoreske De Haan.


2. Uitkerkse Polders

Tussen Wenduine (deelgemeente van De Haan) en Blankenberge vind je een wat meer landinwaarts de Uitkerkse Polders. Dit natuurgebied ,beheerd door natuurpunt, is een oase van rust. Met meer dan 650 hectare aan polderlandschap is dit een fantastische plek om te fietsen, wandelen of vogelspotten. Geniet van het prachtige landschap op een van de vele bewegwijzerde wandelingen. Je kan kiezen uit een waaier van routes die beginnen vanaf 1 km tot 12,4 km. De ideale plek om even alle drukte te ontvluchten.






4 weergaven0 opmerkingen
bottom of page